Veršování

Veršování

Anotace: Rýmy sem a rýmy tam

Sbírka: U večerní sklenky vína

Jedna, dvě, tři, čtyři, pět,
cos‘ to Janku cos to sněd‘?
To je staré jako svět,
zkus novou báseň vymyslet.

Myslím, že to není snadné,
ne každý to hravě zvládne,
já však rýmy skládám pádné,
to tebe jen tak nenapadne.

Říkáš, že jsem namyšlený?
Tak ukaž tvůj rým vymyšlený!
Vidíš, teď jsi poražený,
s tebou už jsem vyřízený.

Někdo další se chce měřit?
Klidné vody veršů zčeřit,
že mám další nechceš věřit?
Zde jen silní mohou přežít.

Však obávám se v této chvíli,
přiznávám se moji milí,
že vyčerpal jsem všechny síly,
asi už jste pochopili.

Nejsem básník, jak jsem lhal,
i když bych si to moc přál,
jsem jen malý podvodníček
a vy mu skákli na špečíček :-)
Autor Vševolod Lopaťuk, 17.04.2010
Přečteno 575x
Tipy 9
Poslední tipující: čipetka, Elisha, labuť, divoska_jaja, Květka Š., CORONATION
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ať si hrajem na cokoliv
básníky či kejklíře
tahle hra nás prostě baví
a je to až k nevíře
to Ti na Tvé rýmy praví
ta, co říkanky píše

20.04.2010 20:38:00 | Elisha

Jedna, dvě, tři, čtyři, pět,
na rýmech se točí svět!
A kdo nahnul zemskou osu,
schytá ránu do kokosu.

(hmm, moc k věci to sice není, ale napadlo mě to po přečtení)

18.04.2010 00:50:00 | divoska_jaja

Ach,ty jeden podvodníčku
do hrnečku dej dušičku,
jak to dělává vodník
a to není podvodník.

17.04.2010 20:48:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí