Globální oteplování

Globální oteplování

Anotace: Když ledovce tají..

Sbírka: U večerní sklenky vína

Na políčku v malé dírce
léta žije křeček Rocky,
na zimu má ve své sbírce
chrousta, larvu a dva brouky.

Mrazy nikdy nepodcení,
zkušenosti již má značné.
V prosinci pak vždy ocení,
že činí se, než zima začne.

Však tento rok je zcela jiný,
po sněhu zde ani stopy.
Čípak mohou za to činy,
že v lednu tady máme tropy?

Tak už je to tady lidé,
matka Zem se na nás hněvá,
teď nám to všem draze přijde,
ledy tají zprava, zleva.

Místo brouků teď budou ryby,
místo žita chutný plankton,
platit bude za lidské chyby,
že byl hodný, to má za to.
Autor Vševolod Lopaťuk, 01.05.2010
Přečteno 673x
Tipy 6
Poslední tipující: divoska_jaja, CRASH, dream in emptiness, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ehm, ten střed té básně fain - dobré rýmy, ale ta poslední sloka to dost kazí, je taková uhozená, změnil bych ji. :-)

03.06.2010 07:02:00 | CRASH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí