Koncové hrátky

Koncové hrátky

Anotace: Nejen s: a-e,ě-i,y-o-u

Stojím před domem - rané baroko

a napůl naoko,

trošku divoko,

sáhla jsem hluboko


Až pod kořen cínie

Prý tam pro mne je

truhlička naděje

A osud na mě se usměje!



Když velkou truhlu

ze špatného úhlu

tahám a skuhru,

odmítám prohru!


Pevná jak skála,

vyjevená jsem stála,

když nic zbylo z mála

A honem roha vzala!


Přes důvěrné prameny

v truhle jen kameny,

pod které znaveny

ulehly zmije – děs nejen pro ženy


Kousek země

jednou zřejmě

zbude ze mě

Ale teď ne!


Stále ještě žiji

i když mě míjí

při syčící melodii

párek rozzuřených zmijí
Autor rezina, 16.05.2010
Přečteno 386x
Tipy 30
Poslední tipující: Hanzi, Sweet KiWi, 4LJFilip, el viento, susana načeva, Zorenka Ježková, Bíša, Psavec, carodejka, CORONATION, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji za komentáře v čase,
kdy neosychá hůl pastýřova ...

17.05.2010 14:43:00 | rezina

Hezké hrátky se slovíčky.

16.05.2010 23:27:00 | Psavec

Moc pěkné, příroda je nádherná viď?

16.05.2010 21:02:00 | carodejka

S tou truhlou mi to připomnělo včerejší hokej, děs běs, ale tvé dílo za St!

16.05.2010 19:49:00 | Kubino 2

Též St!

16.05.2010 17:25:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí