Otec

Otec

Anotace: K napsání této básně mě inspiroval můj tatínek, který omylem vyzkoušel kosmetiku našeho psího miláčka :-D

OTEC

Můj tatínek nápady má dobré,
i do blázince by byly vhodné.

Koupe se strašně rád,
s produkty pro psy je velký kamarád.

Šampon pro psy je nejlepší,
těžko by jiný výrobek udělal vlasy hebčejší.

Má všestranné účinky,
mohou ho používat i celé rodinky.

Bezpečně ho blech zbaví,
i lámavost vlasů spraví.

Povrch vlasů vyhladí,
a jejich barvu prozáří.

Jelikož se mu psí šampon osvědčil,
k používání obdobných výrobků ho přesvědčil.

Psí kapky do uší hojně využívá
a jejich blahodárných léčivých účinků si užívá.

Namísto k praktickému lékaři na veterinu chodí
a rodinnému rozpočtu tím však značně škodí.

Zvěrolékař mu však dává slevu,
i očkování má za poloviční cenu.

Vakcinace jako prevence je možná,
vždyť vzteklina a psinka jsou nemoc hrozná.

Bez něj by měl u huby brzy pěnu,
a to nestojí za tuhle cenu.

Má rád i pestrý jídelníček,
příprava pokrmů pro psy toť jeho koníček.

Psí granule jsou strava vyvážená,
ani jejich pořizovací cena není přemrštěná.

Pedigree i Chappi jsou značky dobré,
do vyváženého jídelníčku tudíž vhodné.

Příchuť hovězí, kuřecí i rybí,
pouze žvýkací kost otci ke štěstí chybí.

Kostičkou nahradí musli tyčinky,
přispívá tak ke zdraví svého chrupu i celé ústní dutinky.

Jistě brzy štěkat začne,
avšak komunikaci s okolím si tím ztíží značně.

Málokdo totiž rozumí psí řeči,
lidé ovládají spíše jiné věci.

Jediný kdo mu opravdu rozumí je pejsek náš,
s ním by mohl celý den hrát i Mariáš.
Autor Samanta, 23.05.2010
Přečteno 320x
Tipy 10
Poslední tipující: Básník Karel, Bíša, Iv, Květka Š., vojtaz, CULIKATÁ, Agniezka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí