O selátku

O selátku

Anotace: Opět pohádka, tentokrát ovšem ve formě básničky.

Píšu, píšu pohádku
o jednom hodném selátku.
Bylo malé, bylo milé,
růžovoučké, skoro bílé.

Jednou šlo si na vycházku
s kamarády na procházku.
Zpívalo se, tančilo,
hráli k tomu na cello.

Potkalo je však hrozné zvíře,
jak bylo obrovské, to bylo k nevíře.
Prasátka dostala strach,
až svým úprkem zvířila prach.

Zvíře bylo rychlejší,
prasátka zas chytřejší.
Už už by je chytilo,
ale selátko se nedalo.

Vzpomnělo si na cello
a cellem zvíře bacilo.
To se k zemi skácelo,
do mdlob rychle padnulo.

Prasátka si blahořečila,
že nad zvířetem zvítězila.
Selátku poblahopřála,
každá z prasnic mu pusu dala.
Autor Kozojed, 10.11.2004
Přečteno 1173x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí