Řekni mi proč...

Řekni mi proč...

Anotace: Laškovné hraní se slovíčky...

Řekni mi, proč ryby nemluví
spí klidně ve vodě a nikdy se nenudí ?
A kdyby mluvit mohly
dali by se do řeči,
že špinavá voda jim nesvědčí.

Taky mi řekni člověče,
proč vodopád vzhůru neteče ?
A kdyby tekl nahoru
vrátil by se nazpátek,
pěkně na svůj začátek.

Řekni mi hezky pomalu
proč rak chodí dozadu ?
A kdyby to tak nebylo
objevil by nový svět
než když chodil nazpátek.

Řekni proč nemáme křídla
v letu ptáků jsem se zhlídla...
A kdyby člověk létat směl
na nebi podle směrnice,
vznikly by nové dálnice.

Řekni mi, ale bez obalu,
proč nemáme oči vzadu ?
A kdyby to tak přeci bylo
řeknu ti to bez mučení,
zmizelo by překvapení.

Překvapení, to já rád,
už se přestaň stále ptát.
Vždyť je všechno jak má být !
A kdyby to tak nebylo,
komu by to vadilo ?
Autor Sladkalu, 24.10.2010
Přečteno 403x
Tipy 17
Poslední tipující: jitka.svobodova, Dračičák, Javavia, Calië, CULIKATÁ, Květka Š., Gabrielle, Sweet KiWi
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Proč nemáme oči vzadu? Koukáme dopředu a přitom budoucnost se stává většinou z naší minulosti.

25.10.2010 08:33:00 | Dračičák

Proč nepluje autobus?
Proč má fajfky trolejbus?
Proč se točí kolotoč?
Řekni mámo,proč a proč?
Proč mi to mámo nepovíš?
Tak já se zeptám táty.Víš.
ST.

24.10.2010 14:42:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí