Popletená básnička - Ptáčci...

Popletená básnička - Ptáčci...

Anotace: ...tohle jsem skládala se svojí kamarádkou Irenkou :-)...snad se bude líbit...

Ptáci žijí v zahradách i v lese,
každý z nich svůj úkol nese.
Děti na celém světě vědí,
Co ptáčci rádi dělají a co rádi jedí.

Včera však přišel básník Popleta
A všechno hrozně domotal.
Špatně na svět se díval,
A perem vše potom zapsal.

Napsal, že…

Kalous ušatý,
Šlape ti na paty.
Nedělej z toho předčasné závěry
A nazuj si rychle bačkory.

Káně lesní,
To jahody nesmí.
Loni se jich přejedlo
A potom mu špatně bylo.

Sovice sněžná,
Je prý velice něžná.
Když pan Sýček si ji namlouval,
Křídlem býlím přes zobák dostal.

Výr velký,
Rád mlsá karamelky.
Pozor Výre na sladkosti,
Ať nestane se z tebe dobrák od kosti.

Orel skalní,
Pokukuje po lesní lani.
Ty ptáku dravý,
Nekoukej tolik po ženskejch, to není zdravý.

Sýkorka modřinka,
Zlobivá to holčinka.
Jiné od krmítka odhání,
Již od samého svítání.

Brhlík obecný,
Je ale zvrhlík nezměrný.
Den, co den sýkorky uhání,
Od svítání do svítání.

Tím verše básníka Poplety končí,
A kdo že ten básník byl a čí?
Nebyl to básník, byli to dvě básnířky, co nudili se ve škole
Tak na kousek papíru psali si verše vesele…
Autor Snící čarodějka, 26.10.2010
Přečteno 1221x
Tipy 2
Poslední tipující: blackwolf, Květka Š.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ptáčci práčci
polpety
nebo poplety?

26.10.2010 22:10:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí