Maso se vším všudy

Maso se vším všudy

Anotace: Báseň vtipná, zároveň smutná o masu jako takovém a hlavně o oběti, kterou pro nás němé tváře podstupují, abychom se k němu dostali.

Žilo bylo jedno kuře
chtělo lidem utéci.
Kvůli této svojí túře
jsou z něj plátky kuřecí.

Žilo bylo jedno prase,
vážilo tak tisíc kilo.
A když mělo metr v pase,
lidem k snědku posloužilo.

Když jsem byla ještě malá
chovala jsem poníka.
potom nehoda se stala
a z něj byla paštika.

Žily byly ryby v tůni,
nepřežily nálety.
Nyní mají krásnou vůni
jako rybí filety.

Békávala jehňátka,
ale dnes už nebečí.
Poslali je na jatka
a teď je z nich jehněčí.

V lese žili jeleni,
Vymřela jich většina.
Lidmi byli střeleni
a dnes je z nich zvěřina.

Šťastně žilo telátko,
než skončilo na peci.
Upekli z něj zakrátko
křupavoučké telecí.

Omylem zaběhli dva psi
do bistra u ťamanů.
Když kuřecí objednám si
tak ta psiska dostanu.

Lidé dneska pro kus žvance
na žraloky útočí.
Nestačí jim maso z kance,
chtějí raděj žraločí.

Kdy už tohle pomine?
Kam až jsme to dovedli?
Zabijíme nevinné
abychom se najedli?

Zvířata se zabíjejí
pro užitek hospodáře.
Lidé přitom pomíjejí
jak trpí ty němé tváře.

A já proto ptám se všech
Je-li život méň než zlato?
Sebrat zvěři živý dech,
stojí nám ta oběť za to?
Autor Wasek, 30.12.2010
Přečteno 407x
Tipy 10
Poslední tipující: vyskovak.cz, Jean89, Nivanka, Skrat, Helena Lovecká, Squat_the_world
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no jo co by lidé neudělali pro svůj žaludek :(

02.01.2011 23:16:00 | Lilien

musím říci, že jako nemasožravec jsem se nejdřív musela podívat na konec, jaký bude ... a podle toho číst či nečíst ... četla jsem a tipuji ST :-))

01.01.2011 23:05:00 | Helena Lovecká

tip za téma

30.12.2010 17:50:00 | Squat_the_world

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí