Cogito..

Cogito..

Anotace: .. to, i to

Cogito ergo sum - je prekonané
metodická skepsa nemá v tom prsty
poznanie, ktoré je viac nepoznané
než holub na streche a vrabec v hrsti

rozum je ´na rozum´ s utkvelou pýchou
na to, čo dosiahol v exaktných vedách
stvoreniam z axióm a dôkazov vdýchol
dušu? zaiste nie, sám ju má v pätách

premýšľať môže tak akurát o tom
či patent na rozum môže na záver
mať, na každé ľudské - prečo? - a potom?
o sebe nemlieť.. aké dojímavé
Autor Petbab, 10.03.2011
Přečteno 362x
Tipy 16
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Zefi, Gabrielle, hašlerka, Květka Š., NikitaNikaT., labuť, Denael, Jiná, Marcone, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí