Ptákovina

Ptákovina

Anotace: Tahle básnička mě napadla po prvním shlédnutí Kudykama - pod naší lóží se tehdy opravdu objevil Kudykam Karel Dobrý a s démonickým pohledem na nás spustil svou otázku. Napadlo mě, co by se stalo, kdyby divák zaimprovizoval a spustil...

Když šumichrástí drůbež skvělá
své ptákoviny s chutí dělá,
mě jedna taky napadla:
Já sedím v lóži divadla
a pode mnou se zjeví tam
s pohledem na mne Kudykam:

"Volal jste, šéfe? Dobře. Ma-gni-fique!
Dejte mi úkol. Jsem váš služebník."
Teď přichází ta moje chvíle,
ta příležitost, kratochvíle,
já silným hlasem bez portu
přidávám třešeň na dortu:

"Já pane nevím, co jste zač?
Chcete mi sloužit? Proč a nač?
Jste opilý snad jako Dán?
U mne jste nebyl vyvolán!"
Chvilku tu zírá jenom tak -
který pak drzý to byl pták?

Pak povytáhne obočí,
můj vstup ho trochu zaskočí.
Potom se chopí svého textu
a vrátí příběh do kontextu:
"Nemyslete si, že se holedbám.
Směle však řeknu: Uši v cajku mám.
Špitne-li někde někdo "Kudykam",
Slyším své jméno. A hned přispěchám…."
Autor alea17, 10.03.2011
Přečteno 341x
Tipy 2
Poslední tipující: Mončík
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí