Beruška

Beruška

Anotace: Už si ani nepamatuju, kdy jsem to psala.

Šla beruška do městečka
upadla jí při tom tečka
Tečka k tečce, to je věda,
jedna chybí? Achich! Běda!
A když druhá na zem spadne,
beruška zas více chřadne.

Povídá ta tečka tečce,
zpátky se mi vůbec nechce.
Jedna z mnoha budu jen,
pořád s nimi chodit ven,
jenom s nimi povídat,
a jen s nimi v noci spát.

Vydaly se na výlet,
chtěly vidět celý svět.
New York, Prahu, Afriku,
taky žlutou papriku.
Podívat se do kina,
dát si kousek eskyma.

Výlet trochu nezvládly.
Tušíte, jak dopadly?
Nejdřív byly tečka - tečka,
teď je z nich dvoj(í)tečka.

Tak se domů vrátily,
na berušku skočily,
ta je šťastná jako blecha,
všech sedm si ráda nechá,
bude s nimi ráda bydlet,
a domeček s nimi sdílet.
Autor Mirčaa, 19.11.2004
Přečteno 1327x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (5x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí