Neserte mě!!!

Neserte mě!!!

Anotace: Když máš den "blbec".

Někdy máš dojem,
že tvoje nervy
natáhnul někdo na špagát!
Vztek je ten pojem
se spoustou vervy,
kdy už máš všeho akorát.

Ráno tě vzbudí
souseda bruska,
je teprv sedm a ty chceš spát.
Ten zvuk tě prudí!
Dlažba je kluzká,
venku zas lije, já chtěla prát!

Zahrada už je skoro prales,
mám týden volna,
tak co teď?
Někdo by řekl – třeba si zalez!
Budeš-li svolná,
někam si jeď!

Proč mrhat časem,
záclony zkrátím,
chystám se na to delší čas.
Pro šití šla jsem,
dílo však zhatím,
začínám znovu, zas a zas.

Vzteky s tím praštím,
setřu pot z čela,
z lednice chci si colu vzít.
Čelo hned svraštím,
láhev mi sjela,
začínám nad tím s chutí klít!

Protože s sebou
na zem vzala
misku i s krémem na moučník!
Doma mě jebou,
kams´oči dala!
Nechám to být, jdu pro ručník…

Sprchu si dám,
ať smyji svou zlost!
Rozsvítím, rána, je tu zkrat!
Tak já se ptám,
je toho už dost?
Nebo mně dá snad někdo mat?

Přichází večer,
mladí se ptají -
copak nám chystáš k večeři?
Jeden by brečel –
krev mi snad sají!
Navíc mám hnuto s páteří!

Vidím už temně,
vztek zasil sémě,
tak hlesnu jenom: Neserte mě!!!
Autor alea17, 08.08.2011
Přečteno 569x
Tipy 11
Poslední tipující: tato22, James Libustka, labuť, Gabrielle, E.T.Jane, Bambulka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky, Ringo, to bylo mile řečeno. Já jsem si v té básničce šla prostě ulevit a strašně to pomohlo...

09.10.2011 17:16:00 | alea17

Trásl jsem se strachy, ze mne uderí mezi oci nejaké pubertální dílko s nepreberným mnozstvím „srapnelu“. No a vida, jaké príjemné prekvapení!

26.09.2011 10:29:00 | Ringo

Díky oběma! To byl zkrátka víkend jak "víno" a emoce prostě musely ven :-) A obligátní otázku - co bude k večeři - přímo miluju!!!

08.08.2011 15:52:00 | alea17

Docela dobře jsem se dokázala do tvé básně vcítit, taky mám občas pocit, že je všechno napříč, ale díky, že jsi i trochu úsměvu vyloudila, maličko škodolibě .-), že v tom nebývám sama. Fajn báseň pro uvolnění emocí :-)

08.08.2011 12:44:00 | labuť

Dokonalá realita vhozená do básně. Super!

08.08.2011 10:36:00 | E.T.Jane

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí