JZD

JZD

Anotace: Jednoho dne v Jednotném Zemědělském Družstvu... :)

Chtěl jsem jednou napsat báseň vtipnou,
takovou, co v JZD na nástěnku připnou.
Jak jsem přemýšlel škobrtla mi holinka,
nesl jsem vajíčka, rozbily se o polínka.

Do prodejny jsem je nesl,
teď abych rychle nové snesl.
Nebo řeknu, že je snědla kuna!
Blbost, kdyť jich byla skoro tuna...

Tak tohle je vážně konec!
Slyším cinkat krávy zvonec.
Já jim zapomněl zavřít výběh,
tohle je můj smutný příběh.

Po šichtě se mé tělo domů pomalu šine,
náhle vidím, jak se všude kouř jen line.
Sakryš, já nevypl v šatně vařič!
A tak nám vyhořelo JZD Staříč.

Na nástěnce teď visí moje smlouva.
A lístek: "Máš výpověď, si trouba!"
Stejně bych neměl kde pracovat...
Není důvod nad tím vůbec bědovat.
Autor Gogsa, 11.08.2011
Přečteno 587x
Tipy 6
Poslední tipující: tato22, Jeff, E.T.Jane, James Libustka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí