Malé rumy — Utrum!

Malé rumy — Utrum!

Anotace: Ze sbírky „Nezabloudíš-li, neskonáš…“ (http://liter.cz/Sbirky_Show.aspx?sbirka=3044) (Úvod a limerick první)

Sbírka: Nezabloudíš-li, neskonáš…

Přestože mi zakázala pít před jízdou Růt rum,
nevěřil jsem ani schodům, ani tvrdým futrům.
A protože k maléru mi
pomohly dva malé rumy,
budu zas rok bez papírů, s volantem mám utrum.

      A tak jsem své veškeré pracovní cesty, soukromé a rodinné výlety svěřil do rukou c.k. (cestovní kanceláře) ZABLOUDIL & SKONAL, N.I. (nothing included). Zlákala mne ani ne tak nabídka originálních adrenalinových zážitků (vizte další verše), ale hlavně navrácení 77 % zaplacené částky z ceny zájezdu, pokud z navštíveného místa zašlu tiché společnici a občasné průvodkyni c.k., paní Branwen, verše ve formě limericku (rýmové schéma AABBA, humor, vtip či nadsázka žádoucí, přiměřená vulgarita se toleruje). Pokud budou navíc publikovány na stránkách www.litweb.cz a oceněny porotou či čtenáři, byla mi jako prémie slíbena refundace ve výši celé zaplacené částky zájezdu do daného místa. Stejné výhody by se od pánů Zabloudila a Skonala dostalo pozůstalým, kdybych se čistě náhodou nevrátil.

     Stojí mi za to se s vámi o zážitky z navštívených míst či s nezapomenutelnými peripetiemi z cest podělit. Občas mezi ně přidám i trochu propagačního veršování ve prospěch zmíněné CK. Proč, to jistě poznáte…

Autor Špáďa, 23.09.2011
Přečteno 531x
Tipy 7
Poslední tipující: divoska_jaja, NikitaNikaT., Mbonita, Dota Slunská
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká, pohrávání si s jazykem vlastní maminky je cinnost mému srdci milá.

24.09.2011 15:30:00 | Ringo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí