Jezevec

Jezevec

Anotace: ......o jednom malém setkání .....

Na louce u stáda koní
spal jednou starý pastevec
Náhle čichá,co to voní
a on to vedle jezevec

Hej jezevče,co tu děláš
pročpak tu tak poskakuješ?
To na práci už nic nemáš
že se jen tak poflakuješ?

Takto pastevec se ptá
na stranu se klidí
Neb jezevcova vůně mdlá
není pro nos lidí

Jezevec se zasměje
copak ti tu nevoní
Vždyť se přec nic neděje
máš být zvylký od koní

Koně to je vůně jiná
nesouhlasí pastevec
Z nich je cítit divočina
nesmrdí jak jezevec

Z koňské hřívy cítíš volnost
radost z žití,svobodu
Z tvojí srsti jen nevolnost
vem si mýdlo a vodu!

Jezevec se zle zatváří
než-li by se myl
Zdá se,že čas jen tu maří
jeden skok a už pryč byl!

Jak je vidět,čistota
ta jezevci nevoní
Ale je tu jistota
že nepáchne už ke koním
Autor Marvel13, 13.08.2006
Přečteno 425x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí