Kuří

Kuří

Anotace: mno, trochu o kurech

Řek kur kuru: „Pane kur, já klofnul vaší dcéru,
a tím vám pěkně oznamuju, že si ji jako beru.“
I kvok kur kuru: „Dobře, kure, když je to jenom jako,
ale víš-li, že má moje dcera na nožce muří kuří oko?“

„ I co,“ řek kur, „vždyť je to fuk, jaký má dcerka perka.
Hlavně, že chcem kuře mít!“ A tak svatba byla velká.
Jedlo se, pilo, skotačilo, zrní celý fůry,
a kur kuru bratrem byl, jak dáno bylo shůry.

Než začal bál, tak přiťukli si:„Na zdraví nám všem, kurům!“
Dráp k drápu pevně, spolu půjdem, odoláme chmurám.
Pak hudba hrála, kuři v kole, sny o snech, sladké mámení.
Dva mladí, svěží, slepí, hluší, dva mladí svazkem spojení.

Půlnoc bije, mísy prázdné, fest se chýlí ke konci.
Muž a žena, u úst pěna, a tma, co svádí k romanci.

Je ráno, selka jásá, křičí: „Taťko, přines hrnce!
Kuři včera svatbu měli, budem zas mít vejce.
Ženicha pak podřízneme, stejně už si užil.
Kdyby se dal na celibát, víc dní by se dožil.“
Autor Weichtier, 28.12.2006
Přečteno 351x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je psycho... teda mě by asi nenapadlo složit básničku o slepicích mno:D, ale povedla se:)

30.12.2006 00:41:00 | Choosy girl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí