Krysy

Krysy

Anotace: Tohle se dost těžko charakterizuje. Možná: Na prahu myšlenky?

Koupu se v klidu ve vaně,
v tom náhle: Co se děje?
Maličký, šedý chlapík,
Z mejdla se na mě směje.

A jinej zas mou pastou,
si čistí zuby před večeří.
Třetí chlupáč v rohu,
zpod brýlí vztekle si mě měří.

V koupelně máme krysy,
okolo krku točej šál.
V lavoru jar s vodkou se mísí,
být hluchým, slepým, bych si přál.

Před naším domem silnice teče,
když vyjdu v županu,
studem ve tmu se halí.
Do naha duši nám měsíček svleče,
zástupy krys po ní,
v řadě se valí.

Ušatá sousedka packou sladce mě zdraví,
že zve mě prý na sváču u popelnic.
Holčička u tyče na můj účet se baví.
Veliký člověče,
nechápeš nic.

V ulicích máme krysy,
divoce v rytmu samby tančí.

Ohony v bahno duše buší,
na dutých hlavách lebky kančí.

Klika cvakla, dveře letí,
hrdličku zdraví první máj.
Tahle čáka, ta tě chytí,
mléko, strdí, kozy, stáj.
Šílenství je hebká plína,
tak hup do něj, než se splaší.
Holou kůži kryje špína,
ze zad ocásek mi raší.

Koupu se v klidu ve vaně,
kartáčem drhnu šedý roucho.
Maličký, čilý chlapík,
volá z mejdla: Nazdar, brácho!

V koupelně máme krysy,
jsou to mí mladší bratři.
Chlupatá tlapka svíci zhasí,
svět prostě dneska krysám patří.
Autor Weichtier, 31.12.2006
Přečteno 473x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý, taky mam doma krysy.. :)

31.12.2006 12:50:00 | Seal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí