Když hloupost vládne

Když hloupost vládne

Anotace: Každý národ má takovou vládu, jako si zaslouží

Zapřáhli sedlákovi mrtvého koně do povozu,
prý ropa drahá je, tak z Ministerstva zemědělství
pomohli mu znovu, co jen mohli
a co že netáhne, to vada pouze na kráse je malá,
daň zvýšili mu, neb na píci on mnoho ušetří
a příroda má přece koně ráda…

Truhlářům dali program na výrobu,
prý vyrábět verpánky je třeba znovu pro ševce ze Zlína,
až vyrazíme na evropské trhy, my spojíme se s dráteníky
a to by bylo, abychom nevěděli jak a kudy,
když Ministerstvo průmyslu sepsalo elaborát,
jak nekalé obchodníky s Číny zdolat.

Ministerstvo zdravotnictví ušetřilo skvěle,
místo jednoho, dá dva pacienty do postele,
župan či plášť si budou samy opatrovat,
musejí prát ho i díry zaštupovat,
a při jídle a spánku se budou pěkně střídat
nedoporučuje se chrápat ani říhat.

„Musíme zdanit práci prostitutek!“ záslužný to bude skutek,
jímž Ministerstvo financí nás potěšilo,
teď zvažují, zda pirátství by se tu uživilo
a na platy poslanců tak peněz bylo dosti,
utrácet vláda by pak mohla po libosti
a stavět svoje vzdušné tunely a zámky.

A vládu převezme Sir Francis Drake,
i když tomu křivdil bych, neb ač pirát,
též byl to šlechtic a anglický peer
a nikdy nepropůjčil by své jméno
rozkrádání vlastní země, jeho heslo totiž znělo:
„Všechno španělské zlato do Anglie putovat by mělo!“
Autor kasparoza, 13.03.2012
Přečteno 609x
Tipy 6
Poslední tipující: střelkyně1, Psavec, básněnka, Linzerka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

byl jsem na dalším jednání na ministerstvu zdravotnictví - nešlo to nerozšířit ...

21.03.2012 10:25:03 | kasparoza

Dávám ST a taky je mi z toho smutno...chjo...o))

20.03.2012 12:09:06 | střelkyně1

Tohle spíš patři do smutných básní. ST.

13.03.2012 21:55:00 | Psavec

Sir Francis by se v hrobě obracel,kdyby jak tahle vláda,peněz utrácel..

13.03.2012 17:59:22 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí