~Sourozenci

~Sourozenci

Anotace: Veličenstva...pyšní se svým původem

~~~~~~~~~~~~~~~~~P~R~I~N~C~Á~T~K~A~~
Dva bráškové „Veličenstva“
pyšní se svým původem
na procházce po zahradách
chodí jen s doprovodem.

Odmetají jim vždy cestu
pozor,tam je kamínek,
botky mají z jemné kůže
(rozmazlenci),kdo to řek?

Copak vy nás nevidíte?
Ptá se ten páv v trávníku
pak tu svoji páví družku
jen tak štípne do krku.

Ta skoro jak koule z děla
mezi princátka teď vletí,
doprovod ten se jen chechtá
cha,cha,cha
ti kluci si cvrkli do gatí.

Jsou celí červení,asi se stydí
za mokré královské nohavice,
své širáky,ty slavné klobouky
ty si pak drželi u zadnice.

Za chvíli dorazí k bráně
na lavičku si sedli nakrátko,
až pro ně poslali komorníka.
Na lavičce
však po nich zůstalo razítko.
~~~~~~~~~~
To se ale na královská psaní
nikdy nedávalo…
a to je škoda,nemyslíte?
Někdy by se třeba i hodilo.
~~~
Autor Květka Š., 28.03.2012
Přečteno 1225x
Tipy 4
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Psavec, zaba.zuzla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I tentokrát dávám palec nahoru, ST.

28.03.2012 23:52:23 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí