Včela - pilný hmyzeček

Včela - pilný hmyzeček

Anotace: ..

Malá včelka podiví se

Jak to, že se nesvítá

Vždyť si četla v časopise

Se Sluncem se počítá

 

Ona zatím v prudkém chladu

Tmu vyhlíží očkama

Motá se jí hlava z hladu

Ztěžklá oční víčka má

 

Její přesný biorytmus

Dělal vždy čest kvalitě

Navíc kolem je dost rámus

Takže den je určitě

 

Ráda našla by kus cesty

Začíná mít depresi

Kdyby mohla, hryže nehty

A vymýšlí koncesi

 

Netuší ten chudák hmyzí

Že je v malé krabičce

Jen ji entomolog cizí

Chce ukázat Aničce

 

Anička však k včelí smůle

Není ze vsi rodačka

A tak místo spánku v úle

Hojila ji plácačka

 

Nakonec se včela milá

Pro tvrdý boj rozhodla

Vědoma si rizik díla

Na chlapečka se vrhla

 

Naštěstí snad přežila to

Anna smíchy sjetá je

Hošíček dostal co proto

Včelka letí do stáje

Autor Bětka M., 02.04.2012
Přečteno 359x
Tipy 4
Poslední tipující: jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí