TRÁVNÍČEK

TRÁVNÍČEK

Anotace: béda,pavel i ten posekanej

Sekal jsem otavu
zahradní technikou
značkové prodejny
bral já vždy oklikou
se slevou obcházel
v zákonech díru
zásadně za levno
a bez papírů
motor si zavrčel
proud už ho živý
první pruh vysekám
vprostřed své nivy..
drže se madélka
čas se mi vlekl
když motor najednou
podivně hekl
říkám si ,stane se
najel jsem na kámen
kosu jsem odhodil
reklamou omámen
vložil já důvěru
do módních vystřelků
srp nechám dějinám
v vzpomínce na selku
podruhé ozval se zvuk čísi pláče
ostří mi překotně zahradou skáče
jen těsně minulo spícího souseda
děda se neskloniv,nedoživ oběda

v dozvuku svištivém pot mou tvář hasí
náhle se vznítilo plastové šasí
kola snad plněna hořlavým plynem
utíkám z dosahu omámen dýmem

zda možnou příčinou najetí na skobu
sousedi v okolí chystají žalobu
o pár dnů později vracím se z úřadu
brada mi poklesla tři metry pod bradu

rozsudek nabývá platnosti od pátku
naštěstí pokutu dali mi na splátku
tlačím si vozíček naložen zbytky
promluvit s trhovcem pod vlivem kytky

pokud-li slušně se já budu chovat
mohl by mojí tvář on pamatovat
vzpomenout na to jak řikal mi pane
to doblý to doblý nic nestane..

dlouho se hádal rukama lomil
já ho však nakonec lichotkou zlomil
nyní si spokojen o ranní rosu
tupím svou zánovní značkovou kosu

zůstávám věrný metodě nákupu
za levno,za úsměv uvěřím zástupu
prodejců na směny pod pultem spících
podivným jazykem švitořících
Autor poeta, 23.06.2012
Přečteno 416x
Tipy 13
Poslední tipující: Jean89, Vycházka, enigman, vyskovak.cz, Radhuza, střelkyně1, Kett, Písnička...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

znám jednoho trávníkáře...

26.06.2012 11:59:17 | enigman

To byl dobrej film..

26.06.2012 13:00:31 | poeta

Nekup to,když je to tak levný :-)))

23.06.2012 20:11:36 | Kett

Tak se ta dasen mela puvodne jmenovat:-)

23.06.2012 20:18:18 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí