KARTA

KARTA

Anotace: nebo rybku zlatou..na másle s šalv(j)ejí

 

 

 

 

volala paní že prý je z banky

nabízí produkt výhodný

celé dva měsíce nemusím splácet

dostanu nápoj láhodný

 

a že jsem klient nový

prý moře výhod mám

pošlou mi do bytu v sáčku a kravatě

pohlednou osůbku co z reklam znám

 

snad vřelý hlas či slova hlazená

citlivá skladba vět

důvěru zbudila vteřinu neváhám

bez čtení pod čarou  podpis dám hned

 

za pár dní na poštu s výzvou spěchám

odkládám vysavač všeho nechám

jak jsem moh ty roky v chudobě žít

mám silné nutkání v kapse ji mít

 

procházet tržiště obchodní domy

pohladit kdejaký terminál

koupit si mlýnek stroj na bonbony

drobné jim nechávat starý rituál

 

sešel se se dnem den zrovinka lilo

poslední transakce krásně se žilo

najednou ve schránce můj milý holenku

našel jsem z třiceti svou první složenku

 

rychle se rozplynul kouř blahobytu

nezvládám nesplácím bojím se ven

neslyšné ťukání na dveře bytu

do kaše krupičné sypou mi křen

 

a jednou ráno slunce se budilo

komando v kuklách plní můj byt

ani se nebráním svaly maj cvičené

čekám co zbyde mi zda nechaj žít

 

příště až lákadla uši mé pohladí

vezmu své pruty dva k vodě se posadím

a v touze po věcech loknu si šípku

chytím si na rohlík svou zlatou rybku

 

sice se špatně schání

plní však všechna přání

Autor poeta, 29.06.2012
Přečteno 417x
Tipy 4
Poslední tipující: enigman, Kett, Radhuza
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vždy když nějakou chytím ptám se jí jestli je lepší s kmínem nebo tymiánem...

29.06.2012 22:16:33 | enigman

já si jednou přál voucher na suschi(nebo jaxe to píše) a ona mě poslala na slevomat

29.06.2012 22:26:08 | poeta

kde se dá ta zlatá rybka chytit? :-)) už vím...ve studni :-)))

29.06.2012 14:45:43 | Kett

bojím se že jsou všechny tři zabrané..škoda

29.06.2012 14:50:14 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí