PARAFRÁZE

PARAFRÁZE

Anotace: Autor: Jan Neruda? Ne! Jen Ruda

Moje nejmilejší máti
Zima se mnou klátí
nemáš něco na zahřátí
ať teplo tělu vrátí

Matička se vrátila z hory
Překonala k němu vzdory
a hned zašla do komory
najde-li nějaké brambory

Můj milý synáčku
uvařím ti omáčku
Brambory na kyselo
bude ti teplo i veselo

Synek když toto slyšel
překonal cukání koutků
Radostí se málem věšel
Pro takovou pochoutku
domů by jistě ani nešel

Než se kdo kdy nazdál
byl tu švýcarský ementál

Dnes pět set kačé za kilo
při placení srdce mnohé
bože to snad ani né
jistě by se bylo zastavilo

Ještě že tento byl kradený
Levnějšího není nic na Zemi

Místo brambor na kyselo
byly extra sýrem sypaný
Když to všechno snědli
vlezli-ne spolu-do vany
Autor RU 82, 05.07.2012
Přečteno 446x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí