Naladění

Naladění

Anotace: Úvodní báseň sbírky Letní veršování.

Červen už pomalu krátí svůj čas,
zjevné je nadšení na každém z nás.
Známky na listině pramálo dokážou,
rodiče těší se, co nám zas zakážou.
Lítost a sliby však opět je uzemní,
starosti jejich se budou zdát přízemní.
Konečně stojíš a školu máš za sebou,
spolužáci do všech stran ihned se rozejdou.
Slunce je nejvýše, jak jen být může,
děvčata odhalují skryté části kůže.
Vřítíš se do domu, taška letí z dohledu,
v kuchyni kloužeš se jako v zimě na ledu.
Zaplaťpánbůh za to, že slunce silně pálí,
nemusíme oblékat si kabáty a šály.
Nahoď plavky a problémy všechny házej za hlavu,
večer zase na zábavě vyraž směle do davu.
Jak je jenom dobře, že existují prázdniny,
pojďme si je užít s pořádnou horou zmrzliny!
Autor Beky, 16.07.2012
Přečteno 427x
Tipy 2
Poslední tipující: kamínek, tato22
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí