Zábavný rispet

Zábavný rispet

Anotace: Rispet má pevný počet veršů, totiž osm, skládá se z jednoho čtyřverší, rýmovaného střídavě, a dvou dvojverší, rýmovaných sdruženě (celkové rýmové schéma je tedy abab cc dd).

Děda se rozjel

Vidím dědu Milana,
těžko se dnes domu vleče,
trdloval až do rána,
chytají ho v noze křeče.

Teď ho čeká kázání,
také z kafru mazání.

Zaracha pak dostane,
babka vrčí pijane.


Chudák vodník

Na vrbě vám vodník visí,
už ho život nebavil,
nepřesvědčil on komisi,
rybník se mu zabavil.

Bez vodníků smutné žití,
naše báje jsou tak v řiti.

Parlament však úřad chrání,
podvodníci jsou k dostání.
Autor Psavec, 31.05.2013
Přečteno 597x
Tipy 6
Poslední tipující: Sýkorka07, snupicek, Martinecka23, Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí