Obraz

Obraz

Anotace: ...

Mám jeden malý dotaz
Jak se kreslí obraz?
Už mám plátno, barvy, štětce
Nejde to však vůbec lehce
Možná by to chtělo i předlohu
Na tu já ale přijít nemohu
Ovoce, kytky, to kreslí každý druhý
Udělám napřed dva modré kruhy
Asi jsem to přehnal s vodou
Přidám raději ještě modrou
Rychle se z nich staly dvě studánky
Nebyly by snadnější omalovánky?
Ze studánek nádherně modré oči
Z té krásy se každému hlava točí
Barva stéká po plátně jako slzy
To nám to začíná dosti brzy
Mezi potůčky přidám vznešený nos
Všude voda, měl bych začít kreslit bos
Když zavřu oči, vidím ta ústa jasně
Umějí se zasmát velmi krásně
Potůčky slz začínají pomalu vysychat
Zdá se, že by ústa chtěly dýchat
Rychle ještě růžové tváře a vysoké moudré čelo
Co to do toho plátna tak najednou vjelo?
Zlatavé vlasy spletené do copu
Zelený šláftruňk při tom slopu
Dopíjím sklenku, odkládám paletu i štětec
Džbánek fantazie by mi mohl přetéct
Ještě vymyslet vhodné jméno
Nebudu jí přece říkat jenom ženo
Co se to děje? Začínám šílet?
Něco tu začíná strašlivě kvílet
Budík! Vše byl jen sen?
Budu o něm přemýšlet celý den
Doufám, že ten sen bude někdy pokračovat.
Autor Varel, 26.06.2013
Přečteno 572x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

rýmy jsou hodně jednoduché, ale to je škoda, protože obsah je nápaditý...

12.09.2013 22:29:16 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí