ZASLOUŽILÝ BUDÍK

ZASLOUŽILÝ BUDÍK

Anotace: I věci ocení šetrné zacházení v délce použitelnosti

Když tikal zvonil bohudík
K seřízení kroku hodinek
měl vyrytých tolik linek
přesněji řečeno vrypů
že to bylo až kupodivu

Tenkrát se moc nevědělo
dnes se to ví nebo jistě tuší
na chod hodinového stroje
především na z kovu tělo
má jistý vliv i teplo ovzduší

Když mne probouzel
nevyspalého a ze snu
vstával jsem bohužel
myslel jen na pomstu

V poslední pracovní den
dozní nenávistné zvonění
jak granát proletí oknem
Potěší vědomí byl už není

Nastal ten očekávaný den
z dožití důchodu tak opojen
Tolik čekané radosti
i budík došel milosti

Sloužil celý jeho život a rád
Věrně přesně bez odměny
Nezmeškali ni jediné směny
Byl to vlastně můj kamarád

Málokdo to ví nebo tuší
ale i věci mají svou duši
Je to jako vzácná ctnost
Láska prodluží životnost
Autor RU 82, 18.08.2013
Přečteno 485x
Tipy 4
Poslední tipující: Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

rýmy mi přidou trochu krkolomé, ale příběh moc pěkný.

18.08.2013 17:49:03 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí