Válka fantazie

Válka fantazie

Anotace: ...

Začínám mít strach, zase vidím chodit stromy
Do pohybu daly se i všechny domy
„Levá! Pravá!“ křičí dub
Dneska zhyne hodně hub
Myslivec na posedu právě zmerčil laň
Borovice si na něj ukazují, bůh ho chraň
Z nimroda je v mžiku mastný flek
Do statné sekvoje někdo sek
„Dřevorubče, zhyneš strašnou smrtí!“
Mohutnými kořeny jeho tělo drtí
Ve městě to nevypadá o moc lépe
Každý živý strachy se klepe
Krysy opouštějí sklepy, okusují těla
V tom někdo přivezl mohutná děla
Karel v čele na houpacím koni
Za ním ve dvojstupu plyšový sloni
Stromy seřazeny vlevo, domy vpravo
Začíná být i lehce mlhavo
„Na zteč!“ zvolal Karel a máchl šavlí
Bílá nohavice do ruda se barví
Mezi slony silně klesá morálka
Co že to mají za velitele vtipálka
Domy se zdobenými štíty ve formaci želva
Mazaně obešly stromy a útočí zleva
Děla spustily palbu na jednotky stromů
Menší chaloupky začaly utíkat domů
Dělům velí páni Bon a Parte
Oddělené je nikdy nechvalte
Růžový sloni sebraly odvahu
Odhodlaly se k rozhodujícímu tahu
Sprintem vlítly mezi lesní porost
Nejvíce odnesl to dřevní dorost
Domy již bez oken chytly průvan
Karel již ošetřen hledá župan
Stromy se vzdávají, domy též
Starý kostel přišel o svou věž
Velitel za zranění v boji obdrží placku
Sám nejraději dal by si facku
Sloni se usadí v novém lese
Každý barák na svůj sklep vleze
V kronikách chváleni Karel, Bon a Parte
Až tohle přečtete, tak to rychle spalte.
Autor Varel, 26.09.2013
Přečteno 574x
Tipy 4
Poslední tipující: Anjesis, Lachailla
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí