Hobit

Hobit

Anotace: Hobit: Desolation of Smaug. Text je motivován příběhem filmu a obsahuje tudíž spoilery.

Tam v Mirkwoodu na jehličí
koná se akce trpasličí
žádná lehká věc to není
Thorin je švorc, tak se činí

Malou má tlupu, malinkatou
Však pod stráží Valina s Káťou
Tlupa lapí v lochu
Naštestí Bilbo Pytlíků
snaží se aspoň trochu

V sudech vydá se po řece
Hledá hotel pod ňákou horou
Azog smraďoch honí ho přece
s celou svou skřetí hordou

Zmatené trpasličí tváře
když Legolas skřety páře
naštěstí ve zdraví k jezeře dojedou
v sudech s rybama na lodi se projedou
štěstíčko přejou jim dva elfíci milí
jen Šmakovi se na zlatě hodně líbí

A v Esgarothu láska,
ta v každém srdci klíčí
láskou k elfce hoří
i to srdce trpasličí
a kdo se v téhle věci
jen tak blbě tváří
ať hledí jak šneci
jak se mezidruhová interakce daří

A Šmak? Šmakoval převelice!
V Ereboru to byla solidní petelice
Prskal oheň co to šlo
Byť nesesmahnul ani trpasličí vous
Chvílema však bylo to jen o fous

Gandalf mezitím se Sauronem poobědval
zjevně mu nechutnalo, tak se rval
A jak to celé dopadne
uvidíme příští rok
na oslavu dáme si
trpasličí mok!
Autor Petr Miroš, 04.01.2014
Přečteno 731x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí