Stařec, pes a memoáry

Stařec, pes a memoáry

Anotace: Něco pro pobavení...

Starý muž a jeho pes
sedí smutně na terase.
Čumí jak tam šumí les,
včera, dnes a zítra zase.


„Nuda!“ supí muž a zírá na psa.
„Důchod to je vážně hnus!“
Revma, dna a prázdná kapsa,
to je voprus nad voprus.


„Přestaň skučet dědku stará!“
Štěkl pes dost podrážděně.
„Mě už taky ušla pára.
Nejsem žádný malý štěně!“


„Revma, dna a láryfáry.
Nad hlavou nám supi krouží.
Napíšeme memoáry.
Co tvá paměť? Jak ti slouží?“


„Napsat knihu? Co to značí?“
Pídil se kmet po psí radě.
„Podle mého soudu stačí,
koupit stroj, to v první řadě.“


„Rachotí a pořád cinká.
Posouvá se sem a tam.
Mě z toho snad klepne psinka.
Psací stroj! Haf! Už to mám!“


Stařec smějící se prosté duši.
Vzpomněl na stroj po matce.
Nápad s knihou muže vzrušil.
Rozhod se jít do akce.


Sešlý pán i se svým psem,
objevili starý stroj.
Začli prázdným papírem.
S tématem však vedli boj.


„Notak, pověz o čem psát?“
Ptal se stařec psa už po sté.
Pes se chystal všechno vzdát.
Dávno přestal vrtět chvostem.


„Kašli na to páprdo!
Stejně píšeš jako datel."
Řekl mu to natvrdo.
"Nejseš žádnej spisovatel.“


A tak muž a jeho pes
opět sedí na terase.
Čumí zas jak šumí les.
K psaní už se nechtěj vracet.
Autor Sakitch, 01.10.2014
Přečteno 532x
Tipy 3
Poslední tipující: ElaJah, Orichi, Jort
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na psí radu stařec dal
a to byla chyby lávka,
neboť čokl nepoznal
že v něm dřímá druhý Kafka.

29.03.2015 22:55:13 | Adramelech

:-)

01.11.2015 12:07:23 | Sakitch

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí