Výsadek ramene

Výsadek ramene

Anotace: Bystrcké sídliště, kolem dvou hodin ráno. Vracíme se z města, můj spolubydlící je...

Bystrcké sídliště, kolem dvou hodin ráno.
Vracíme se z města, můj spolubydlící je nenechavý a velmi rozverný.
Hraje si s pojistkou od hasičskýho přístroje umístěnou pod sedadlem autobusu.
Otočím se a podívám se z okna, otočím se zpátky a vidím kamaráda,
jak se zběsile směje s pojistkou na prstě.
Autobus se začiná plnit bílým dýmem.
Zvolna a pomalu. Řidič pokračuje v jízdě dalších pár minut.
V autobuse už není vidět ani na metr. Začíná se špatně dýchat.
V tento okamžik otevírá řidič dveře, v jízdě však pokračuje.
Moji spolubydlící vyskáčou v rychlosti kolem 30km/h
povedenými parakotouly a prchají do noci.
Já počkám až vůz zastaví, vystoupím a zbytek cesty jdu domů pěšky.
Doma smotáme cigaretu míru, jeden z nich má vykloubené rameno.
Ukládáme ho ke spánku a bolest tišíme marihuanou.
Už spí.
Autor dmarkism, 31.10.2014
Přečteno 365x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Předně tě vítám na Literu. Trochu však nevím, proč jsi tento text zařadil mezi poezii a musím se přiznat, že se mi nezná ani humorný. Vandalismus a neohleduplnost vůči řidiči a ostatním cestujícím nejhlubšího zrna, nehledě na to, že jsou ohrožení další účastníci silničního provozu.
Pokud je to fikce a ne realita, pak je tahle "klukovina" podána dosti ležérně, co je pointou? Že se vlastně nic nestalo?

04.11.2014 11:19:31 | Firren

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí