Sokol vs. Kočička

Sokol vs. Kočička

Anotace: Báseň o sokolu a kočičce (je to spíše balada)

Sokol vs. kočka
Seděl sokol v palouku
Na hlavě měl chocholku
Pohrával si s ní vítr
Sokol strachem nevzlítl

Teď tam za ním sedí kočka
Kouka kouka se a počká
Sokol sedí v klidu dál
Jinak by se snad posr…al

Kočka tam furt sedí
Na sokola hledí
Sokol se teď otočí
Vypadnou mu snad oči

Jak se lekl kočičky
Třepaly se mu nožičky
Nemohl se však hýbat
Tak začal hrozně zpívat

Kočka zakryla si uši
Ady nevypustila duši
Nemohla poslouchat dál
Cítila se jak by ji na nože bral.

Utekla od sokola
Sotva ještě mohla
Odkryla si ušiska
Sokol zpíval furt zblízka

Utíkala pořád dál
Sokol ji však podrbal
Tim se ovšem prozradil
Že seděl ji na pozadí

Kočka ho hned zabila
Mrtvolu mu požila
Pak se s toho poblila
A zvratky hned zakryla

Tak skoncil sokol co seděl na palouku
A na hlavě měl chocholku

THE END :)
Autor Mstitel1, 31.01.2007
Přečteno 461x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí