Tulák ulicí

Tulák ulicí

Anotace: ...

Včera to byl den zas na odstřel,
včera celý den nám propršel,
voda roztříštila kanály,
rozpustila frontu na banány,
...
ráno jsem jsem se praštil do hlavy,
cenné složky jsem měl od kávy,
zablácený můj drahý šat,
dobře, Bože...máme tu šach mat!
...
v BMW ani kapka benzínu,
antibiotika asi nejsou na rýmu,
bolí v krku, hlava, ústa plná aftů,
do nádrže jsem v ranním příšeří načepoval naftu,
...
v zoufaltví mé kroky vedou k MHD,
za rohem se vynořily stožáry záhadné,
s údivem zjišťuji, že je to šalina,
a náhle rychle ubíhá krajina,
...
chci vystoupit, tak se deru ke dveřím,
jenže náhle svým cílem projíždím,
žádná zmínka stopu, žádné skřípění brzd,
tak se deru všemi lidmi skrz,
...
na sedátku sedí si to pán,
říkám mu:,, vy jste ale chuligán!"
nezastaví a ještě má řeči,
všichni lidi za mnou válí se v křeči,
...
co se stalo, sakra, to jsem sám,
,,Slyšel jste někdy o zvonění hran?
tady, pane, mačká se na čudl,
pane mistře, to by zvládl aji pudl!"
...
se zpoceným čelem vystupuji pozdě,
ocitám se v tmavočerném hvozdě,
náhle rozžehují svoje větve,
a hle, ono pouliční osvětlení to je
...
promoklými ulicemi mé nohy jdou,
zdá se mi, že mě holubi uštvou,
zmoklé vlasy padají mi do očí,
haló, Bože, kde je rozhodčí?!
...
vždyť to není možné trpět všechno to,
co mi stavíš do cesty, Vašnosto,
vždyť to není fér a ty to víš,
tak proč vláčím si na zádech kříž?!
...
přes žvýkačky různě křivím krok,
zdálky musím vypadat jak cvok
(i když zblízka vlastně taky)
ať už máte brýle nebo vlastní zraky,
...
okolo všech smogem zbarvených louží,
mé tělo v černé saku, rakvi, se plouží,
nad mou zklopenou hlavou supi kroží,
proč se proti mě bohové bouří?!

...když v tom mi srdce proťal blesk...

...ach, Die!...
Autor Muta cum liquida, 31.01.2007
Přečteno 437x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí