Kunsthistorie v kostce

Kunsthistorie v kostce

Anotace: ...

Libuše sem koukla z dáli
Dnes tu stojí katedrály
Zdá se ti to přehnané?
Inu pověst pražane

Strmé věže gotiky
Za hranicí logiky
To je ale veselé
Z okna lítaj konšelé

Rovné okno k rovné brance
Vida je tu renesance
Vysoké jsou arkády
Proto pozor na pády

Půlkulatá okýnka,
Anděl samá lokýnka,
Potěšení pro oko
To je v kostce baroko

Hoří a nebo nehoří na levém břehu Vltavy?
Vsak oni ho zas postaví
O to bych neměl obavy

Bortí se a rezaví?
Mocker vám to přestaví

Dnes už každý nesnese
kudrlinky secese

Poklesla ti brada? To bude styl dada!

Samý kámen komfort žádný
pan prezident naříká:
věřte že mám důvod pádný
volat pana Plečnika

Funkcionalismus:
Zrušte všechny tradice, postavím vám krabice.
Autor Petrik78, 26.03.2015
Přečteno 631x
Tipy 16
Poslední tipující: mkinka, ARTeFakty X. Múzy, Frr, danaska, Kyška, Jeněcovevzduchukrásného, ewon, bogen, Petra Orlová, Jort, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To jsem se krásně prošla Prahou i stoletími. Moc vtipné. Ráda dávám ST.

08.08.2018 18:49:43 | danaska

Perfektní! Veselé, milé a vůbec ne hloupé. Tenhle žánr většinou nečtu, ale tahle se povedla :)

26.03.2015 20:34:12 | Bylinná směs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí