Když se řezník do hvězd zadívá

Když se řezník do hvězd zadívá

Anotace: Taková malá řezničina... :-)

Luna na mě z dálky kyne,
Zítra ráno pašík zhyne,
Červánky jsou dnes jako růž,
Už dvě hodiny brousím nůž!

V srdci mám planetu lásky Venuši,
Už těším se, jak svině dostane za uši,
Ta hvězda něžná má i jméno Večernice,
V poledne už budou plné jaternice.

Dnes je jasná hvězdná záře,
Ať můj nůž už jeho tělo páře,
Duše má již slastně pluje v éteru,
Doufám, že použiju i sekeru!

Tiše žasnu jak svůdně září Capella,
Střeva já vyndám zvesela!
Nedojímáte mě hvězdy takto poprvé,
brzy už bude můj šat celý od krve.

A tak loučím se s vámi hvězdy milé,
Ráno totiž musím vstávat čile,
ač může se zdát řezník citovým mrzákem,
tak stojí za každým plným mrazákem.
Autor vojtaz, 12.06.2016
Přečteno 363x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, Kubíno, Frr, EmmaG
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je tedy veršů ná-řez od řezníka soukolníka v Tau - mezi prsty od krve..
vždyť Tau pění není to přece poprvé /viz rozprava kuchaře-řezníka s králem
od Čuang-tse ( dle nové transkripce I. Krále Zhuan-zhi) / :-D* ST*

12.06.2016 21:36:07 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí