Nemocná zaječice

Nemocná zaječice

Anotace: Dobrá medicína.

Běží zajíc k doktorovi,
udýchán mu prosbu poví,
zaječici píchla vosa,
nepomáhá chladná rosa.

Natekla ji tlapka pravá,
ukrutně ji bolí hlava,
vydejte se se mnou k lesu,
já vám košík mrkve nesu.

Doktor kousl do mrkvičky,
rychle svařil dvě přesličky,
přidal trochu tajné tresti,
ta pomáhá od bolesti.

Pacientka smutně kouká,
doktor pod fousy si brouká,
maže tlapku, kapky sčítá,
zlepšení už brzy vítá.

Medicína dobrá byla,
zaječice zas je čilá,
nebolí ji tlapka, hlava,
pro všechny to skvělá zpráva.

 

 

Autor Psavec, 08.11.2016
Přečteno 489x
Tipy 14
Poslední tipující: Holis, Aiury, Jenda P., MARKO, jitka.svobodova, Fany, Iva Husárková, DigBallz
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezká pozitivní básnička :-)

11.11.2016 19:33:28 | Jenda P.

Vždycky mě tvé verše pohladí.

09.11.2016 10:39:48 | jitka.svobodova

Milé osvěžující :-)! ST

09.11.2016 07:11:55 | Fany

Skvělá zpráva, mám radost, díky. :-)

09.11.2016 05:25:18 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí