Lesní nákaza

Lesní nákaza

Anotace: Tuto báseň jste někteří už mohli vidět u Poetika. Jelikož jsme ji psali spolu tak jsem si ji chtěl také přidat.. hlavně kvúli sbírce.. :)

Sbírka: Nákaza a chaos

Za patero hory,
A patero řeky,
Do potoka jsme dali nohy
A rozpřestřeli deky.

Pak proletěla lesem zpravodajská vrána,
že prý u rybníka roznesla se zpráva,
myslivec uhynulého ptáka našel,
po lese špitá se, že zahynul starý kačer.

proletěla okolo trochu pomatená včela,
letěla si lesem za chladného večera,
kasala se, že to není chřipkou ptačí,
že prý včelám obyčejný mor postačí.

Medvěd v jeskyni skuhrá, že ho bolí břich,
ach au ach, z jeskyně ozývá se nářek a vzdych,
"proč jsem požral medu tolika?"
medvěda prý trápí kolika.
Hned spustila se panika,
Že chřipku šíří čáp,
A jak píše kronika,
Vlci chytli svrab.

V roští nově zvrací liška,
Hlavou o strom mlátí lyska.
Krtek schoval hlavu v hlíně,
Ježek sčítá šušně v klíně
Soplavé je mláde srní,
A tak chrchle hleny v trní.
Jeho matka trpí zaraženou rýmou,
To asi bude tou tuhou zimou.

V mechu dikobraz pšíká,
Bodlinou nakazil divého pašíka.
Místo požírání žaludú teď shání,
Zajíce na smrkání.

Jelena zas prújem žene,
Dnes se asi vyhne každé ženě.
Počas běhu poštolka naň kýchá,
A tak střevní chřipku s ptačí míchá

Postupně i v rybníce,
Všechny místní ryby,
Myslej že nemúžou na plíce.
To však dopouští se chyby.
Žábry zalepil jim virus nebo bakterie,
Zkrátka H5N1 to je...

Z Bratislavy přiletěla informace,
že zvěř zde trápí jistá deformace.

Miestny sokol
Vyletel a zmokol.
Miestny sokol,
Nachladol a zdochol.

Malý vrabec,
Chudý jak somálec,
Už nieje tu..
Kýchol v letu
A spadol pod cestný valec.

Tamní orel,
v letu ochořel.
Pak ten orel,
Než zatopil tak pošel.

Hejkal heká v kúlně,
Že mu hoří vlasi v kúlmně.
Od Jezinky ze splavu,
Očekávej záplavu.
Kašle, smrká velice,
To ji nakazila slepice.

A tak v lese chřipka hýří,
Do měst pomalu ale jistě míří,
Nese jí tam malé klíště...
O tom ale zase příště.

Stan Danthess & Poetik
Autor Stan Danthess, 31.01.2017
Přečteno 726x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková, Poetik
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naše první spolupráce uvedená na zdejším portálu :) a jistě není poslední :)

31.01.2017 23:32:56 | Poetik

To urcite ne. :D

01.02.2017 01:31:18 | Stan Danthess

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí