TEN-Virus

TEN-Virus

Anotace: Toto je druhá oficiální spolupráce s Poetikem.. prosim neodsuzujte nás. :D jinak jsme úplně normální. :D

Sbírka: Nákaza a chaos

Za patero hory
A patero řeky...
Z potoka vyndali nohy
A sbalili deky.

Při odchodu křičel na nás racek
Ať jsme ticho o nákaze,
Nebo dostanem pár facek!
A tak došlo ke zkáze.

Na kalhotech klíště se nesa,
Spokojeně si tam hoví...
Městem hýří nemoc z lesa.
Čerstvou krev si loví.

Šíříme si rýmičku,
Nejprv mezi sebou...
Pak mistr v práci rozdal mastičku,
Kolegům, co se ledva nesou.

Farmaceutika zavírají dveře.
Jejich vyhlášením dělají si blázny.
"Virus napadá i lidi v leže."
Lékařům se plní čekárny,
epidemie začíná...
nedostatky hlásí lékárny,
už jim chybí vakcína.

Pošťák v Praze těžce dýchá,
Doktor v Brně preventivně
Vitamin-C a kalciovku, své rodině píchá.
"To by mohlo pomoct" nalhává si naivně...

Nepomáhají už antibiotika,
Nemoc skolila i bankovního analitika.
V Slovenských městech ruce si mnou,
Tajní "agenti s teplou vodou".
Zaskočili i sýpající právníky:
"Ľudia musia držať v teple kotníky!"

A tak se šíří a mutuje virus,
Brzy nepomůže nic.
V příštích dílech uzavřeme cyklus
A dozvíte se víc.

Stan Danthess & Poetik
Autor Stan Danthess, 02.02.2017
Přečteno 607x
Tipy 2
Poslední tipující: Poetik, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí