Zklamaný šotek

Zklamaný šotek

Anotace: Špatná volba.

Slíbil šotek krásné Mance,
auto, vilu, šperků rance,
také přidal slitky zlata,
přepychem je brzy jata.

Za muže si šotka bere,
její plány jsou však smělé,
chudák nemá ani páru,
něžnost, že tu došla zmaru.

Manka se jen uculuje,
více peněz požaduje,
úkoly mu stále dává,
v noci ale s mladším spává,

Tenhle život to je bída,
milence zas Manka střídá,
šotek zaklel mocným hlasem,
nechce už být dál ťulpasem.

Jako manžel jsem ti cizí,
moje dary proto zmizí,
šotkům svůdné lidské ženy,
navždy budou odepřeny.
Autor Psavec, 15.03.2017
Přečteno 370x
Tipy 11
Poslední tipující: jitka.svobodova, piťura, ZILA78, Iva Husárková, MARKO, bogen, Cappp
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Výborná báseň.

Zdraví Vašek.

09.05.2020 00:17:02 | Václav Hesoun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí