Seber se a jdi dál

Seber se a jdi dál

Anotace: báseň o smolaři

Ráno jsi šlápl do kaluže, schválně,
jestli ti prášek pomůže,
samozřejmě prášek na praní,
jak to slyšíš, hrůzu ti nahání.
V práci se poliješ černou kávou,
to co máš na sobě je jediný,co je čistý,
jenom už máš košili zastaralou.

Jsi líný sám se sebou něco dělat,
na velkým průšvihu si umíš zadělat.

Tak se seber a jdi dál,
si jak špatnej vítr, co včera vál.
Nebuď zase „chudák chlap“,
nauč se rukama pracovat.
Vždyť to není tak hrozný
a nedělej, že to není možný!

Neumíš se chovat k okolí,
neříkej, že tě to nebolí.
Nejsi jediná bytost pod Sluncem,
neškleb se na ty, co chodí s růžencem.
Aspoň na něco věří
a nenaparují cizí peří.

Jsi líný sám se sebou něco dělat,
na velkým průšvihu si umíš zadělat.

Všecko jde, když se chce,
tak dělej pokroky, ne, že ne.
Bude z tebe lepší člověk,
možná shodíš i ten vysoký věk.
Autor svacinka.A, 17.02.2007
Přečteno 522x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

ahoj já mám v práci net tak nemůžu ti dát icq mám tu furt kontrolu pošli mi maila na tomkkk@centrum a já ti na tvůj pošlu moje číslo v vyřešíme to přes sms šlo by??sem zvědavý o čem ?tak napiš mi vzkaz nebo rovnou toho maila zatím čau

27.03.2007 16:59:00 | Chonglee

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí