Perník na střeše

Perník na střeše

Anotace: O perníkové chaloupce z pohledu perníku.

Perník na střeše

Perník:
Upekla mě, ozdobila
jak krytinu položila
naše firma Cukrota
se zárukou života

Jeníček:
No hele ta!
Svítí se a dosti voní
jídla pro mě, možná pro ni

Vypravěč:
Jeníček už kuje pikle
jídlo sladké není zvyklé
Mařenka, ta zuby cení
perník větří reklamaci

Perník:
Co když baba vrátí práci?
Pojistka nic nepokryje
proti škůdcům, co jich žije
celý seznam tam a zpět
umím z hlavy nazpaměť
Jeníčka a Mařenku
tam nemám
Ha!
Snad ztratila stvrzenku...

Vypravěč:
Natahuje Jeník ruku
perník kašle na záruku…
Autor Vašek Špongr, 23.11.2017
Přečteno 559x
Tipy 1
Poslední tipující: Pétík
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vida, to mě nikdy nenapadlo, podívat se na pohádky z pohledu třeba perníku na střeše. Nebo z pohledu bábovky v košíčku Červené Karkulky.

29.11.2017 16:51:50 | Pétík

Mě taky ne, dostal jsem to za textový úkol.

29.11.2017 22:01:16 | Vašek Špongr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí