Bylo líp aneb Rozhovor v parku

Bylo líp aneb Rozhovor v parku

Anotace: Vyslechla jsem si nedávno rozhovor dvou ,,starších" dam v parku.

A vždyť přeci všichni máte, co jste chtěli mít,

tak proč zase nadáváte, že dřív bylo líp.

Vždyť jste to tak všichni chtěli na náměstí,

nejeden z vás za to dostal pár ran pěstí.

Tak, co zase povídáte: ,,Za komančů

bylo všechno jednodušší, méně rváčů,

práce jistá, důchod jistý, ceny jisté,

pivo levné, platy velké, město čisté.

Kriminály byly plné až po střechu,

,,Milost" tady udělala jen neplechu.

Havel pustil všechnu svoloč amnestií

a tak všichni v tomto státě kradou, pijí.

Automaty, prostituce, marijána,

taky někdo posprejoval Krista Pána,

v tom kostele za vesnicí, co tam bylo

za Gottwalda postaveno velké silo.

Dneska už v něm není ani hrstka žita,

tunelem vše zmizelo to do Egypta.

Nebo jiné Tramtárie, cožpak já vím,

já těm jejich paragrafům nerozumím.

Za totáče cikán dělal jak barevnej

a teď mu daj prachy za to, že je línej.

Za Husáka kurvy byli jen v privátech,

teď je vidíš viset všude na plakátech.

Na 1. máj chodilo se do průvodu

a dneska se chodí kouřit před hospodu.

Před převratem bylo lépe, to ví každý

malí, velcí, tlustí, tencí, hlavně mladý.

 

Autor Barijitka, 28.05.2018
Přečteno 389x
Tipy 4
Poslední tipující: Frr, ChrisDill, VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..malívelcítlustítencí..stejně touží furt jen po cizí penci******.:-D :-)))

30.05.2018 09:27:23 | Frr

:-D hodně dobře napsané :-D

30.05.2018 08:34:31 | ChrisDill

Dobrá snaha ... něco změnit ...

28.05.2018 18:18:46 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí