Karkulka

Karkulka

Anotace: O karkulce,myslivci,vlkovi a babičce

Karkulka

Šla Karkulka k babičce,popřáti jí k svátku,
nesla v ruce košíček, plný sladkých dárků.
A když došla do lesa, už bolela jí ruka,
usedla tam na pařízek a chytila vlka.

Myslivec tam na ní čekal, slez Karkulko dolů,
pomohu ti jít k babičce, půjdeme tam spolu.
Vzal Karkulku na ramena, na cestu se dali,
po cestě si po tyrolsku pěkně jódlovali.

Babička už čekala je, uvařila kávu,
na stůl dala kubánskej rum a ubalila trávu.
Zachlastali, zahulili, zazpívali sobě,
teď už je v chaloupce ticho jako v hrobě.

Na posteli dlouho už sežraná babička leží,
myslivec ten ssebou prásknul nedaleko dveří,
běduje tam, naříká a pořád cosi plká,
Karkulka na peci leží a má pořád vlka.
Autor LapkaK4B, 16.07.2018
Přečteno 462x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

rozesmála :-))

17.07.2018 10:49:17 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí