Perník

Perník

Anotace: Pro Mirku, která tak výborně peče...

Oříšky a ovoce kandys,
ňamky se spolu míchají.
Znalosti pekařů dávných
na nás tady dýchají.

Postup výroby je známý
receptu potřeba není.
Po generace předáván
v stále stejném znění.

Těsto v kuchyni voní,
mlsný jazyk má svátek.
Kdo chce tak pomáhá,
pravidelně každý pátek.

Teplem trouby předehřáté
dobrota zlehka upečená.
Z hořké čokolády poleva
po povrchu je rozetřená.

Někdo cukrem sype pouze,
další troškou kokosu.
Na způsobu ale nezáleží
všichni si dáme do nosu.

Perník kyprý a vláčný,
nůž ostrý na díly krájí.
Kafíčko jako přídavek,
hostům k němu dají.

Oko potěšeno tvarem,
sliny v ústech se hromadí.
Jak se vše povedlo,
první sousto prozradí.

Kdo sladkosti rád nemá,
sám sebe navždy ochudí.
Mezi chutěmi stále tápe,
snad se jednou ,,probudí"...
Autor Modrý Adept, 18.03.2005
Přečteno 544x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí