Černý jestřáb

Černý jestřáb

Z výhledu skrz naše domy
vysoko nad všemi stromy
vídám létat od mlada
černé barvy jestřába.
 
Je jako ten mlčící 
vládce nebes kroužící
ostrým zrakem vidí vše
od hada po hlodavče.
 
Sem tam něco uloví
odhání nám holuby
>fuj< co je to za ptáky
posíraj nám baráky.
 
A proto jsem spokojen
že je chráněn zákonen
Viděl jsem již vycpaných
spoustu druhů chráněných.
 
Když mám malou dušičku
snům popouštím uzdičku
přemýšlím si tajemně
kdo jsou lidé kolem mě.
 
Soused sobě za kačku
koupil pěknou flintičku
s chotí jsme se napřeli
koho asi zastřelí.
 
Jednoho dne v neděli
uslyšel jsem výstřely
snad do prázdné ulice
vystřílená munice?
 
Potom přišlo zděšení
uslyšel jsem složení
bylo ptačí, jako alt
zněl ten dopad na asfalt.
 
Vykouk jsem skrz okení
vidím hrůzu na zemi
hloupým, tupým sousedem
Černý jestřáb sestřelen.
 
Zbývá tupé palici
sebrat všechnu munici
Shodli jsme se v U sudu
na popravě bez soudu.
 
...
 
Dneska už tím výhledem
nejsem zrovna ohromen
v dálce sviští letadlo
hnusné velké řachadlo.
Autor yarek, 09.04.2019
Přečteno 362x
Tipy 4
Poslední tipující: Polux Troy, vlnka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo, U sudu, to vypadá na Pražáka..:)
Koukat oknem na svištící stíhačky by mohla být zábava - nejsou-li právě spřátelených armád..

14.08.2019 17:06:40 | Now

:D

10.04.2019 15:22:09 | Polux Troy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí