V restauraci

V restauraci

Dám si pivo, guláš a sedm knedlíků
to je zatím všechno
je to jasné číšníku?

Ten na souhlas kývne
je to evidentně profík
má svou práci v malíku.

Pak se vzdálí ke kuchyni
kde mizí i s mou objednávkou
jen co vezme za kliku.

Jak tak čekám, rozhlížím se
lokál plný dělníků
ti na diškreci nejsou skoupí
dnes bude číšník v balíku, pomyslím si.

Konečně jsem obsloužený,  guláš leží na stole
hlady šilhám, proto hltám
až mi z toho omáčka
ulpí flekem na triku.

Navlhčeným ubrouskem pak, přejíždím po pupíku
moc to ale nepomáhá cákanec je obrovský
svým tvarem připomíná Afriku.

A tak měním taktiku
a než si po obědě dojdu domů
pro nové triko ze šuplíku
zatím zapínám si sako
a k sobě tiše láteřím
jaké jsem to čuně, nešikovné pako.

Autor lonewolf, 27.04.2019
Přečteno 282x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

S Martinou jsme se pobavili ;)

28.05.2019 17:35:32 | PATA

Lepší je to slyšet v přednesu :-)

28.05.2019 21:19:43 | lonewolf

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí