Z - S

Z - S

Skončilo to pro něj BRZY.
Tidle bijci za práva.
JAZYK měl až příliš drzý,
chtěl směřovat doprava,
NAZÝVAT oázu pouští,
když se topí ve víně,
strana prostě neodpouští.
Tak ho čeká RUZYNĚ.

...

Onehdá můj mladší SYN
tvrdil, že je SYTÝ,
v ruce nakousnutý SÝR,
ach mateřské city.

„V troubě krocan peče se,
zatím SYROVÝ,
v poledne přijď k obědu,
řekni bratrovi.“

Za oknem přes kapky na skle
vidím stromek stát,
ač je podzim SYCHRAVÝ,
začal USYCHAT.

Škoda ho. Neb SÝKORA,
co z něj na svět kouká,
na jaře z něj nezazpívá,
SÝČEK nezahouká.

Ani SYSEL v kořenech,
nebude se rýpat,
SYČET začlo v kastrolech,
budu muset SYPAT.

Autor praetorian, 19.03.2020
Přečteno 223x
Tipy 14
Poslední tipující: Jenda P., Martinecka23, JC senior, R.K., Marten, Donne, jenommarie, Frr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Obdivuji podobné hříčky.
**

20.03.2020 08:05:01 | JC senior

Máš to pěkně zpracované!

19.03.2020 18:40:53 | R.K.

Pěkně jsi si pohrál;-)

19.03.2020 12:45:43 | jenommarie

Takové multitématické. Ale baví mě to dost ;-)

19.03.2020 07:28:21 | petrzal

dvě písmenka, dvě témata :)

Nejprve dramatický kousek z dob totality a pak domácí všední romantika.

19.03.2020 08:00:51 | praetorian

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí