Karanténa

Karanténa

Anotace: Dovolil jsem si inspirovat se trochou té nynější situace a udělat takovou nepříliš promyšlenou básničku na téma karantény.

Nažloutlé bělmo oka se snažně po obzoru kouká

Široko daleko v regálech žádný cukr ani mouka

Pouze stará a vyčerpaná prodavačka na kase si brouká

Příliš mladý důchodce si pod řídkým knírkem něco mumlá

 

Strašlivě nudná a šedá tahleta karanténa bývá

Pro některé se zábavou stává pouze moře vodky a piva

Hodně chlebíčků a cukroví také vysvobozením bývá

Tohle všechno v sobě však rapidní ztloustnutí skrývá

 

Před barákem vrásčitá žena šíří všechna různá moudra

Doufá, že pokud by ochuřela, nenakazila by svého psa

S patřičným odkazem by tak spokojeně odešla ze světa

O účelnost svého života by se tím pádem nebála

Autor Věčně omámený básník, 07.04.2020
Přečteno 236x
Tipy 5
Poslední tipující: jenommarie, Frr, Básník Karel, Špáďa
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezky a výstižně napsané.
Hlavně se všichni držme a přežijme tuto situaci bez újmy na zdraví.

07.04.2020 09:14:35 | Básník Karel

Děkuji za pozitivní komentář a především přeji hodně zdraví!

07.04.2020 11:34:19 | Věčně omámený básník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí