O zlaté rybce

O zlaté rybce

Na hladině v pramicí
tichý blázen křehne,
s nahozenou udící
splávek ani nehne.

Všude vůkol ticho číhá,
jen zvuk zvonů se sem nese,
pod hladinou se cos hýbá,
a na háčku se rybka třese.

Pln radosti náš rybář výská,
je pěkná, velká, macatá!!!
však podezřele moc se blýská,
ona je snad ze zlata!?

A náhle jej vystrašila,
když otevřela hubičku,
lidským hlasem promluvila,
"chci být zpátky v rybníčku".

Až tři přání tobě splní,
pro potěchu, k radosti
on však jen o jedno stojí:
"Přeji si, buď bez kosti."

Autor kekebreke, 28.05.2020
Přečteno 263x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Kapka, jenommarie, Donne, danaska, Isla
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To rybička vždycky říká
ať zlatá, či bez kosti
šup s ní zpátky do rybníka
vždyť je plná úzkosti...

28.05.2020 21:10:49 | Kapka

:-D

28.05.2020 19:33:26 | jenommarie

Prima, zasmála jsem se. ST a pozdrav. Daniela

28.05.2020 13:34:21 | danaska

Nechtěla bych chytit takovou rybku zlatou :)

28.05.2020 12:06:20 | Isla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí