ZVONÍK NEJDE S DOBOU

ZVONÍK NEJDE S DOBOU

ZVONÍK NEJDE S DOBOU

Irituje Quasimoda
ta pařížská kvazi móda!
Žádných krajek, paruk, broží
nechce v chrámu Matky Boží!


ANI HOUSLE NEPOMOHLY

V kamenných zdech
Dalibor zdech´.


HLOUPÝ RYBÁŘ

Rybář, spatřiv kapra, dí:
„Žereš taky kapradí?“
Ryba na to odvětí:
„Máš snad v hlavě nasráno?“


SMRT NAVONĚNÉ KŘIVONOHÉ KRMIČKY

Parfém s vůní levandule
necítíš už v zoo;
ukous´ hlavu lev Andule,
měla nohy do O.


VRAŽDA DOJIČKY

Holka byla krev a mlíko...
Rozehnali čumily,
v pitevně ji umyli,
pak zaklaplo rakve víko.


DENTISTICKÁ AGITKA

Kam nechodí kartáček
a zubní pasta,
tam musí jít vrtáček -
plomba a basta!


SOUDRUHŮV SKON

Na zápěstí nosil hodinky Poběda,
miloval silně Sovětský svaz,
měl ho plnou hubu i v době oběda,
tak jsem té svini přerazil vaz.


ŽIVOTOPIS

Potomek poúnorových emigrantů Neklan spatřil světlo světa ve finském městečku Ömmörääntää, jehož centrálním náměstím prochází polární kruh, takže zatímco v létě v městské části Ömmörääntää-jih tamní plovárna praská ve švech, v městské části Ömmörääntää-sever podobný nával zažívá kluziště. V lednu roku 1990 se Neklan na přání stařičkých rodičů vypravil do Československa, čerstvě zbaveného jha pseudolevicové diktatury, aby z rukou státu převzal komunisty zabavenou rodinnou usedlost v předhůří Beskyd. K Neklanově nemilému překvapení však na místě hrázděného statku z roku 1670 nalezl obří bronzovou plastiku z roku 1970, znázorňující dělníka, rolníka, horníka, pracujícího inteligenta a vojáka sovětské okupační armády v těsném soudružském objetí. Neklan sousoší rozřezal autogenem a odvezl do sběrných surovin, pročež za utržený obnos založil společnost s ručením omezeným, zabývající se výrobou polyethylenových pytlů na mrtvoly, kterýžto sortiment se do té doby musel dovážet z Albánie. V březnu roku 2020 se pak Neklanův podnik pružně přeorientoval na výrobu bavlněných roušek, které se vyvážejí do řady evropských zemí, namátkou třeba na Slovensko nebo do Albánie. Není bez zajímavosti, že Neklan, autor již deseti básnických sbírek, poesii nečte, nerozumí jí a podle svých vlastních slov ji dokonce přímo nesnáší, jako ostatně celé umění; s oblibou prohlašuje, že je mu všecka kultůra ukradená a finance, do tohoto odvětví lidské činnosti vkládané, by prý došly daleko lepšího uplatnění kupříkladu ve firmách, zabývajících se výrobou pytlů na mrtvoly, potažmo roušek.
Autor Neklan, 13.08.2020
Přečteno 150x
Tipy 2
Poslední tipující: Lighter, Tomcat
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Život se nedá opísať...:-)

13.08.2020 10:58:56 | Lighter

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí